Patrick & Honey (Same day edit)
April 4, 2017
Graceland Festival
April 6, 2017

COG DrentheIn overeenstemming met de scholen tonen wij, vanwege de privacy van de kinderen, de beelden niet.

COG Drenthe

Over COG Drenthel

De Christelijke Onderwijsgroep Drenthe heeft 18 basisscholen onder haar verantwoordelijkheid, waaronder een school voor speciaal basisonderwijs, in 4 Drentse gemeenten: Assen, Aa en Hunze, Noordenveld en Midden Drenthe.

In totaal bezoeken ongeveer 3600 kinderen de scholen. De scholen variëren van grote stedelijke tot kleine plattelandsscholen. Circa 400 medewerkers zetten zich in om naast het geven van goed onderwijs, binnen de scholen een prettige en veilige sfeer te creëren.

COG Drenthe wil toonaangevend zijn en een lerende organisatie, voortdurend op zoek naar verbeteringen, nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen om kinderen het onderwijs te bieden dat een basis legt voor hun toekomst.

Onze werkzaamheden

CBS de Regenboog en CBS de Veenster hebben ons benaderd om samen met de leerlingen van groep 8 een schoolfilm te maken. Ieder jaar werd er door de kinderen van groep 8 een musical gehouden maar dit jaar wilden ze iets anders.

Aan het begin van dit project hebben wij samen met de leerlingen gekeken wat voor film ze precies wilden maken. Samen met de leraar hebben zij een gedetailleerd verhaal gemaakt. Samen met de leraar hebben wij vervolgens gekeken wat er van dit verhaal haalbaar is om samen met hun te maken. Nadat de rode lijn bekend was hebben de kinderen zelf een rolverdeling gemaakt en samen met de leraar dialogen geschreven.

Tijdens dit proces werd al snel duidelijk dat de kinderen over zeer veel fantasie beschikken. Bij de Regenboog ging over dat de leerkrachten werden vervangen door beroemde personages en bij de Veenster over het verdwijnen van spullen door de directeur.

Het gehele proces van idee tot aflevering is door ons uitgevoerd in samen werking met de leerkracht en directeur zowel de Regenboog als de Veenster. Tijdens de afscheidsavond is de film getoond op een groot scherm en hebben de kinderen een kopie gekregen van de film op dvd die ook door ons is ontworpen.

Wilt u meer informatie over een schoolfilm? klik dan snel op de link

Neem contact op!