Stichting MetalBijbel Netherlands
April 6, 2017
Moonradio
April 6, 2017

Start Racing Nieuwleusen

Start Racing Nieuwleusen

Over Start Racing Nieuwleusen

In Nieuwleusen hebben ze motorolie in het bloed. Het Overijsselse dorp heeft een hoge motordichtheid en diverse takken van motorsport genieten hier grote belangstelling. De aandacht voor de wegracerij steekt er met kop en schouders bovenuit. Veel Nieuwleusenaren bezoeken races in binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend vormen de jaarlijkse Dutch TT en het W.K. Superbike in Assen de hoogtepunten tijdens het raceseizoen.

De betrokkenheid met de wegracerij is dus groot. Niet in de laatste plaats door het team van Gerrit ten Kate uit Nieuwleusen. Dit wegraceteam is met steun van Honda Japan actief in het W.K. Supersport en Superbike. In de Supersport zijn ze het ‘the team to beat’; de Ten Kate-coureurs haalden al vele W.K.-titels binnen. Prachtig natuurlijk voor een Nederlands team, maar het zijn wel buitenlandse coureurs. In dit kampioenschap zijn helaas amper Nederlanders actief. Gelukkig kunnen we in 2014 zeggen dat we een Nederlander als kampioen hebben in de World Supersport klasse, t.w. Michael van der Mark. Ook in de G.P.’s spelen wij geen of nauwelijks een rol van betekenis. De realiteit is dat Nederlands talent, wat echt wel aanwezig is, niet dan wel moeizaam doorstoot naar de nationale c.q. internationale top.

Met name door een tekort aan financiële middelen is het voor een jonge coureur ontzettend moeilijk of zelfs bijna onmogelijk om door te dringen naar die top. Van alle kanten wordt geroepen dat er iets ondernomen moet worden. Veel goedbedoelde initiatieven houden echter niet staande of sneuvelen voortijdig. Met als gevolg dat het bereiken van de top in de motorsport voor veel jonge Nederlandse talenten een droom blijft.

Toch biedt de Stichting Aankomend Race Talent Nieuwleusen, kortweg START Racing, jonge coureurs een kans om die droom waar te maken. Na een gedegen voorbereiding en met veel kennis van de motorsportwereld is deze stichting in 1998 opgericht door een aantal leden van de M.C. Nieuwleusen. Met als drijfveer de liefde voor de motorsport runnen deze mensen een wegraceteam, dat dient als springplank voor jong talent.

Bron: http://startracing.nl/?page_id=118

Onze werkzaamheden

Voor Start Racing hebben we 2 video’s gemaakt in het seizoen van 2016. Beide races vonden plaats op het TT circuit van Assen.

Beide video’s zijn gemaakt zodat fans, en andere geïnteresseerden een impressie kunnen krijgen van alles wat er gebeurd binnen het team tijdens een race. Voor de sponsoren is dit ook een mooie manier om exposure te krijgen, niet alleen tijdens de race wanneer de motoren rijden maar op de sociale media uitingen van het team.

Dankzij het gebruik van actiecamera’s die gemonteerd worden op beide motoren van het team kan een mooie impressie worden gemaakt van wat een coureur mee maakt. Op televisie en vanuit de tribune kan een actie er misschien ongevaarlijk uit zien, maar dankzij deze camera’s kan er gezien worden dat niet is zoals het lijkt.

De tweede video die we voor START racing hebben opgenomen was tijdens de 501km van Assen. Tijdens deze race moeten de teams 501km afleggen. Dit gebeurd door de rijders te laten afwisselen en soms samenwerkingen tussen teams.

Wilt u meer weten over wat wij kunnen betekenen op het gebied van sport? Klik dan snel op onderstaande link.

Neem contact op!